sâmbătă, 23 iunie 2012

Postfaţă la "O Românie a coerenţei morale şi legislative"

Postfaţă 

la "O Românie a coerenţei morale şi legislative"

de Corneliu Turianu


„În goana cu care ne avântăm să reproşăm lumii mozaicate a politicului supunerea la efectele indiferent căror ideologii, într-o arenă a antagonismelor create de sistemele şi curente politico-ideologice diverse, amestecate cu la fel de diverse interese economice, omitem adevăratele probleme cu care ne confruntăm.
Intervenţiile legislative şi discursurile parlamentare ale prof.univ.dr. Turianu, din care am selectat pe cele mai reprezentative, dezvăluie faptul că percepţia cetăţeanului, ca reprezentat, asupra rolului politicianului, ca reprezentant, poate fi uneori eronată în ceea ce priveşte liantul ce trebuie să îl asigure aleşii neamului între aspiraţiile cetăţenilor şi deciziile politice. Lucrarea de faţă demonstrează fără putinţă de tăgadă că au existat şi există parlamentari care au încercat să demonstreze că unicul interes care trebuie să îi călăuzească pe cei ajunşi acolo este interesul celor care i-au desemnat ca reprezentanţi.
Experienţa de peste treizeci de ani din magistratură, precum şi, nu mai puţin, calităţile cu care este înzestrat autorul l-au ajutat să găsească mereu soluţiile cele mai potrivite pentru rezolvarea problemelor cu care s-a confruntat România.
Deşi reprezintă rodul activităţii senatoriale din urmă cu mai bine de zece ani, lecturând conţinutul cărţii putem descoperi actualitatea problematicilor puse în discuţie şi a frământărilor societăţii de atunci – repetitivitatea şi continuitatea acestora trebuind să constituie semnalul de alarmă pe care azi nu mai avem dreptul să îl ignoram.”
Monica Stoian
redactor
Pentru comenzi aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu